ΞΙΝΟΧΟΝΤΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ


Στα Ανώγεια Κρήτης

 φτιάχνεται o Παραδοσιακός χειροποίητος ξινόχοντρος Ανωγείων.
Από Ντόπιο Γάλα  Από Βοσκούς του Ψηλορείτη

ΤΗΛ. 6948198244 - 283403148
EMAIL  Cheretis2@gmail.com

Μέσα στο κρητικό εδεσματολόγιο σπουδαία θέση τόσο από νοστιμιά όσο και από διατροφική αξία έχει ο ξινόχοντρος. 

Είναι ένα παρασκεύασμα που συνδυάζει με μεγάλη επιτυχία την πρωτεΐνη από το γάλα και τους μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες από το αλεσμένο στάρι που περιέχει.




 Χόντρο στη Κρήτη λέμε το χοντροαλεσμένο -πιο σωστά το σπασμένο- σιτάρι.

Η επιχείρηση μας 
κρατά ζωντανή την παραδοσιακή 
παρασκευή του χόντρου 
αφού παράγουμε το προϊόν με αγνά τοπικά υλικά.




Inside the Cretan dishes great position

 both taste and nutritional value has the xinochontros.

 Is a preparation which combines successfully protein from milk and untreated carbohydrates from the milled grain containing. Chontro, in Crete we say the ramming -more correctly broken wheat. Our company keeps alive the traditional preparation of coarse since we produce the product with fresh local ingredients.


Innerhalb der kretischen Gerichte hervorragende Lage sowohl Geschmack und ährwert hat die xinochontros. Ist eine Zubereitung, die erfolgreich Protein aus Milch und unbehandelten Kohlenhydraten aus dem gemahlenen Getreide enthält. Chontro, auf Kreta sagen wir die ramming-mehr richtig gebrochenen Weizen. Unsere Firma hält die traditionelle Zubereitung von grob, da wir das Produkt mit frischen lokalen Zutat produzieren.



A l'intérieur des plats crétois grande position à la fois le goût et la valeur nutritive a le xinochontros. Est une préparation qui combine avec succès des protéines du lait et des glucides non traités à partir du grain broyé contenant. Chontro, en Crète nous disons le pilonnage - plus correctement brisé le blé. Notre société maintient en vie la préparation traditionnelle de grossière puisque nous produisons le produit avec l'ingrédient local frais